We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Kaikki paitsi purjehdus on murhaa

by Kivireki

/
1.
Ulapalla ollessa kaikki on tavattoman rauhallista. En tahdo ketään ottaa hengiltä. Satamaan tullessa vereni alkaa vähitellen kiehua. Alan vihata ihmisiä. Harrastukseni on elämäntapa, sillä kaikki paitsi purjehdus on murhaa Mantereella perässäni kulkee leveä verinen vyöhyke. Se tekee mieleni keveämmäksi. Olen murhaavainen kulkija, kun allani on kovaa maata. Vesillä ei kärpänenkään kärsi. Harrastukseni elämäntapa, sillä kaikki paitsi purjehdus on murhaa Pieksen kansaa hengiltä vaikka kapteeninlakilla tai turskalla Vain etääntyvä laituri tasaa mieleni. Ulapalla ollessa kaikki on tavattoman rauhallista. En tahdo ketään ottaa hengiltä. Harrastukseni on elämäntapa, sillä kaikki paitsi purjehdus on murhaa
2.
Lastuna lainehilla ilman puutetta ilman. Eteenpäin ettei loistava tulevaisuus kyllästy odottamaan. Purosta koskeen lasken poskeen lasken pisaran Keskittyisin menneisyyteen jos mulla sellainen olisi. Onko minulla mitään muuta kuin kiveen isketty kirves? Soudan, huopaan, eksyn, huopaan eksyn, en nuku. Lähdin poispäin määränpäästä ihan varmuuden vuoksi. Vedessä olen kuin kala kala -valetta silkkaa. Painolastina suuria lupauksia matkalla kohti pintaa Tuliko minusta mitään muuta kuin kiveen isketty kirves? Uppoan enkä pysty pystypäin pintautumaan. Yrittämättä pohjaan ohjaan unohdan itseni mutaan. Jäikö minusta mitään muuta kuin kiveen isketty kirves?
3.
Äiti elää 03:54
Äiti kahlaa hangessa. Ennen kauppaan vei tie, mutta sitten tien veivät jonnekin. Äiti palaa kotiin. Eilen oli se tässä, mutta nyt siellä asuu joku muu. Äiti elää. Äiti keittiössä istuu, ilta tummuu, äiti ahistuu. Äidin silmäkulma kostuu, ilma mustuu, kaikki luhistuu. Äiti soittaa pojalleen. Aina ennen tuli hätiin, mutta nyt luuri vastaa vain tuut. Äiti katonreunalla istuu. Ennen elämä oli iholla, nyt ovat jäljellä vain luut. Äiti elää.
4.
Annan pitkät tälle kaikelle, mä lähden kiitään. Punavihreille päästöveroille en uhraa mitään. Voimaantukaa, suvaitkaa, terassit rajatkaa! Jätän sääntösuomibyroslavian, mä otan hatkat. Mä lähden, mä lähden, joo mä lähden, mä lähden, mä lähden Tšadiin. Kaipaan paikkaan vapaampaan, avoimen taivaan. Kirkkaan tahdon loistolle mä tilan raivaan. Mä lähden… Koululaitokset ja tieverkostot? Kaikki turhaa. Sosiaalitoimistot, rajavartiostot? Yksilön murhaa. Tšadin savannit mua kutsuu, mä vaihdan maisemaa. Järviulapat kohta punertuu, kun panen haisemaan. Mä lähden… Mä lähden Tšadiin. Jää bisset ostariin. On aika minunkin saada siivu jostakin. Mä lähden Tšadiin. Liityn jihadiin. Kanssa Boko Haramin perustan haaremin. Mä lähden Tšadiin.
5.
Se on Seppo 04:14
Rantalaiturilla istuu mies. Ei virko mitään, nukkuu kukaties. Kun avannosta nouset, joudut väistämään. Joku viimein kysyy, kuka on miehiään. Se on Seppo. Seppo syöksyi saunasta avantoon. Ei kukaan havahtunut avunhuutoon. Ehkei Seppo mitään huutanutkaan. Kun aika koitti, vain lähti matkaan. Se on Seppo. Enää Sepon huolta ei tarvi kantaa töistä, eukosta, asuntolainastaan. Seppo eli loppuun sydämestään, joka viimein petti, ei mikään kestä. Se on Seppo.
6.
Kivettynyt Stahanov seisoo kulottuneella jättömaalla. Ryvettynyt Venäjä katsoo sen kivisiin silmiin. Kivettynyt Stahanov ei enää jaksa hiiltä kaivaa. On ennätykset murskattu, sielu kiveen hakattu. Kivettynyt Stahanov todistaa mustien autojen kohtaamista. Uusi lasti neitoja lähtee kohti lännen satamia. Kivettynyt Stahanov palvoo yksinään yötä. Kivettynyt Stahanov valvoo Äiti Venäjän työtä. Kivettynyt Stahanov muistaa: “Niinhän meitäkin rahdattiin.” Stahanov kiveen hakattiin, moni muu lahdattiin. Unohtunut Stahanov seisoo kulottuneen niityn laidalla. Sakki nahkapäänuorukaisia pieksee tšetšeeniä kaatopaikalla. Kivettynyt Stahanov itkee kivettyneitä kyyneleitä. Kivettynyt Stahanov huutaa,

about

On their second ep after baptizing into acousticism, Kivireki attacks Turku Archipelago armed with a slaughter knife.

Later there’s some axe waving, and dying in an ice hole. Chad is briefly visited too.

Lasse Mårtenson would take offense, had the band not checked in as the number one fans of the late maestro. (That did not usually slow down his miff machine, though. (But he's dead, so who cares?))

credits

released April 18, 2019

license

all rights reserved

tags

about

Komitea Turku, Finland

Komitea is a non-profit music label based in Turku, Finland. We publish music, produce videos, organize events, and such.

contact / help

Contact Komitea

Streaming and
Download help

Report this album or account

Komitea recommends:

If you like Kaikki paitsi purjehdus on murhaa, you may also like: